У плану реконструкција Летњег амфитеатра

У наредној години у Крагујевцу је планирана реконструкција Летњег амфитеатра на простору изa зграде Дечје библиотеке, као и постављање мобилне сцене у граду.

Предвиђена је и реконструкција Легата Љубице Филиповић.

Члан Градског већа за клутуру Миљан Бјелетић подсећа да у оквиру Народне библиотеке „Вук Караџић“ постоји Руски кутак, где су љубитељима руске књижевности и културе на располагању бесплатни курсеви руског језика и коришћење књига.

У плану је одржавање манифестације Дани руске културе, која ће зависити од епидемиолошке ситуације.

Предложени буџет за културу за 2021. говори да ће и наредне године град имати динамичан културни живот, тврди Бјелетић и најављује да је у плану реконструкција Летњег амфитеатра на простору из зграде Дечје библиотеке.

За наредну годину планирано је и постављање мобилне сцене у граду и то на више локација – код Великог парка, Фонтане, Каменог моста, у парку Илина вода. У 2021. биће реконструисан и Легат Љубице Филиповић.

Градско веће је донело решење о образовању Радног тима за израду Нацрта плана развоја културе града Крагујевца за период 2021 – 2025. године, а ради спровођења припремних активности како би се одмах по усвајању Стратегије развоја културе Републике Србије од 2020. до 2029. године започело са израдом овог планског документа.

Радни тим, који чине градски већници, директори свих установа културе и истакнути уметници и стручњаци у области културе утврдиће постојеће стање у крагујевачкој култури, али и дефинисати циљеве, приоритетна подручја културног развоја и план реализације активности.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *