У ПУ “Нада Наумовић” предузете све мере заштите деце и запослених

Након укидања ванредног стања и краће паузе због пандемије Корона вируса, Предшколска установа „Нада Наумовић“ почела је са радом.

По препорукама Владе Републике Србије и Министарства здравља обављена је дезинфекција свих просторија и предузете све мере заштите од ширења Корона вируса.

Бој деце која су кренула ове недеље у обданишта је мали.

У вртиће Предшколске установе Нада Наумовић долази око 160 малишана, што је тек 10 процената од укупног броја уписаних.

Након паузе у раду због пандемије Корона вируса, по препорукама Владе Републике Србије, прешколске установе су од понедељка почеле са радом како би родитељи који су поново на својим радним местима имали могућност да своју децу оставе у обдаништима.

Током ванредног стања деца су имала прилику да прате предвиђени програм преко Фејсбук странице ове установе, док су родитељи били повезани Вибер групама и имали су сву потребну подршку стручног особља.

Две недеље пре отварања вртићи су комплетно дезинфиковани и предузете су све потребне мере заштите деце, родитеља и запослених.

Оброци за најмлађе се припремају уз све мере предострожности које су предузете у кухињи, одакле се дистрибуира храна.

Непосредно пре увођења ванредног стања раписан је јединствени јавни конкурс за упис деце у вртиће који ће се у наредном периоду наставити.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *