У току други уписни рок на Универзитету у Крагујевцу

На факултетима Универзитета у Крагујевцу у току је други уписни рок који траје до 18. септембра.

На буџету има 393 слободна места, а за самофинансирајуће студенте 409.

Највише непопуњених места након првог уписног рока остало је на Правном факултету – 311 и Економском – 272.

Уколико се нису уписали на неки од факултета Универзитета у Крагујевцу у првом кругу, будући студенти могу то да учине у другом року који је у току.

Поред Правног и Економског факултета, након првог упсиног рока места има и на Природно-математичком факултету у Крагујевцу – 84, Агрономском факултету у Чачку – 65 и Факултету инжењерских наука у Крагујевцу – 56.

Будуће бруцоше очекују у другом уписном кругу и Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Педагошки факултет у Ужицу, Факултету техничких наука у Чачку и Филолошко-уметнички факултету у Крагујевцу.

У првом упсином року, неки од факултета Универзитета у Крагујевцу уписао је 2421 студент, а настављена је традиција из претходних година, па је највеће интересовање и у овој години владало на Факултету медицинских наука, а места више нема ни на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Такође, сва расположива места, у првом уписном року, попуњена су и на програму Психологија, који је заједнички реализују четири факултета Универзитета у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *