У току је израда пројеката за мостове у Крагујевцу

Након прошлогодишњих обилних падавина, Јавно предузеће „Урбанизам“ добило је задатак да уради пројекте за четири моста.  Један од тих је мост У Трмбасу, преко Бресничког потока, који је приликом поплаве оштећен и неупотребљив.

Јавно предузеће Урбанизам Крагујевац завршило је идејна решења за мостове: у Лужницама преко потока Лимовац, преко реке Угљешнице на Петровачкој магистрали и Сушичог потока на прикључку са улицом Драгана Панића.

За мост у Трмбасу преко Бресничког потока урађен је пројекат за грађевинску дозволу.

Када је реч о кључним предпројектима као што су: хидролошка студија, хидраулички и геотехнички елаборат, урађени су за сва четири моста.

Пројекат за мост преко реке Угљешнице на Петровачкој магистрали у завршној је фази и он ће бити најдужи мост на територији града. Дужина моста биће 45 метара са улазним и излазним рампама.

У изради пројеката за мостове у Крагујевцу, Јавно предузеће Урбанизам је укључило и Грађевински факултет Универзитета у Нишу, и највећег конструктора мостова у земљи професора Предрага Благојевића.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *