У току конкурси за студентске стипендије

Центар за развој каријере и саветовање студената подсећа студенте Универзитета у Крагујевцу да за усавршавање и студирање у иностранству могу да обезбеде и стипендије.

Неки од конкурса су већ завршени, некима истиче рок крајем године, а за неке могу да аплицирају и до марта следеће.

Факултети Универзитета у Крагујевцу могу да се похвале да је, од оснивања Центра за развој каријере до данас, 730 академаца допуњавало сопствено знање ван земље.

Студентима основних студија и ове године понуђене су стипендије за усавршавање у Америци. За конкурисање имају још неколико дана, јер рок за аплицирање истиче 31. децембра. У понуди је и стипендирање кроз пројекат Ерасмус +.

Конкурс за стипендирање студија у Француској отворен је до 16. марта следеће године. Почетком 2020. стипендије могу да очекују и најбољи студенти Универзитета у Крагујевцу. Добиће их њих 13. Конкурса за ове стипендије, као и прошле године, није било јер је сваки од факултета предложио свог стипендисту. ФИЛУМ-у су додељене две стипендије.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *