У току радови на реновирању Друге крагујевачке гимназије

Друга крагујевачка гимназија је просторно једна од највећих крагујевачких средњих школа.

На 10 хиљада метара квадратних смештене су учионице и кабинети, а наставу похађа више од 900 ученика организованих у 36 одељења.

У току су радови на адаптацији школског простора које финасира Министарство просвете, науке и технолошког развоја са 3 милиона динара, док је из градске касе издвојено још милион динара.

Сви послови ће до почетка нове школске године бити завршени.

До почетка нове школске године биће комплетно реконструисана примарна водоводна мрежа, а приликом санације мокрих чворова у свим просторијама ће бити уведена топла вода.

У учионицама које се налазе у приземљу биће замењени подови.

Ученике који похађају Другу крагујевачку гимназију и њихове професоре почетком нове школске године дочекаће потпуно адаптиран простор и бољи услови за рад.

Од ове школске године новина је да ће у свим учионицама у школи бити постављена интернет мрежа.

Свака учионица имаће и бесплатан вај-фај чија који ће моћи да користе и запослени и ученици.

У школи је унапређен и систем видео надзора.

Све наставне јединице су прилагођене новонасталим околностима, за потребе онлајн наставе, уколико се епидемиолошка слика током јесени буде погоршала.

Ове школске године у Другој крагујевачкој гимназији уписано је пет одељења општег смера, и по једно друштвено-језичког смера, природно-математичког, једно специјално одељење филолошког смера, једно за ученике са посебним способностима за рачунаре и информатику, а новина је да је од ове школске године отворен и смер за ученике са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности за које је владало велико интересовање.

У Другој крагујевачкој гимназији наводе да је у плану да наредне школске 2021/2022. године, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, отвори и одељење спортске гимназије.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.