Ученици некадашњег ШУП-а прославили 50 година матуре

Матуранти некадашње Школе ученика у привреди „Тоза Драговић“ прославили су данас 50 година од завршетка школовања.

Сусрету у школи, организованом после три деценије, присуствовало је 16 времешних матураната, који су са истим поштовањем као пре више од пола века, одговарали на питања професора физике Жарка Симића.

Шта је транзистор и чему служи магнетрон, нека су од питања на која су, као пре више од 50 година, одговарали матуранти некадашње Школе ученика у привреди „Тоза Драговић“, који су пре тачно пола века у овој образовној установи стекли различита звања у електро струци.

За разлику од периода школовања, када су невољно долазили на часове и покушавали да са њих изостају, овај су нестрпљиво чекали и били су потпуно спремни. Сусрет организован после 30 година био је емитован.

Знања стечена током школовања примењивали су током читавог радног века, који су провели у државним и приватним предузећима. Из школе су изашли не само као добри мајстор, већ и као добри људи.

Некадашњи ШУП данас је Трговинско-угоститељска школа. Ова образовна установа и сада, као и тада, представља значајну карику у образовању будућих занатлија.

Школском часу поводом 50 година матуре приуствовало је 16 матураната, у чијим су мислима били и њихови преминули другови, којима су одали пошту минутом ћутања.

Дружење су наставили у једном угоститељском објекту, уз обећање да на следећи сусрет неће чекати три деценије.

Извештава новинарка РТK Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *