Ученици ОШ „Светозар Марковић“ међу најбољима из роботике у Србији

На недавно одржаном такмичењу „Битка за знање КОД играње“ на коме је учествовало преко 80 школа из Србије, ученици Основне школе „Светозар Марковић“ освојили су четврто место.

Висок пласман остварили су и на међународном такмичењу „Дабар“, које је недавно одржано у Новом Саду, из области информатичке и рачунарске писмености.

Секција роботике у Основној школи „Светозар Марковић“ има двадесеторо ученика од петог до осмог разреда.

У конкуренцији од 53 хиљаде такмичара, узраста од петог разреда основне школе али и старијих другара из средњих школа, остварили су одличан пласман.

Сви учесници овог такмичења радили су 12 истих задатака из области информатичке и рачунарске писмености а ученицима школе „Свтозар Марковић“ знање и сналажљивост у изради задатака донело је прво место.

У Основној школи „Светозар Марковић“ у Крагујевцу поносно истичу, да је велики успех на недавно одржаним такмичењима потврда темељног рада и велике заинтересованости коју остварују током наставе у својој школи.

Основци који воле информатику истичу да им је рад у Секцији роботике занимљив и да са радошћи долазе на наставу. Увек нешто ново сазнају, уче нове програме и остварују добре резултате на школским такмичењима.

Током четири велика такмичења, која су у току прошле године била одржана у градовима Србије, ученици школе „Светозар Марковић“ освојили су прво место у програмирању робота у Београду.

Учествовали су на Државном првенству истраживачких радова и освојили треће место као најуспешнија школа у Србији у категорији информатике.

Значајно такмичење било је и Информатичка олимпијада за основце Србије на коме су освојили три прва места.

Због одличних резултата постигнутим на такмичењима боравили су у Цељу, у Словенији.

Овакав вид такмичења има велики значај за ученике који усвајају знање и вештине дружећи се са вршњацима и стичу ново искуство које ће им користити током даљег школовања.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.