Ученици садили дрвеће у дворишту школе

У дворишту Основне школе “Милутин и Драгиња Тодоровић”, у оквиру обележавања Дечије недеље, засађене су саднице дрвећа о којима ће надаље редовно бринути ђаци.

Обележавање Дечије недеље у Основној школи “Милутин и Драгиња Тодоровић” и ове године се спроводи уз различите активности. Са намером да ставе акценат на очување животне средине, ђаци су са представницима града засадили саднице дрвећа у школском дворишту.

Директор школе “Милутин и Драгиња Тодоровић“, Драган Павловић је рекао да су овакве акције и кампаље од велике важности како за школу тако и за ђаке.

Представници локалне самоуправе наглашавају да су пријатно изненађени високо развијеном свешћу ученика о значају обогаћивања и заштити природе.

Иначе, Основна школа “Милутин и Драгиња Тодоровић” организује садржаје у вези са екологијом кроз истраживачке радове и пројекте.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *