Удвостручена продаја воде и сокова

Продаја воде, сокова, сладоледа и сезонског воћа је двоструко повећана последњих дана.

Крагујевчани купују по неколико литара освежења свакодневно од почетка августа. У маркетима сазнајемо да се вода и минерални напици највише купују.

И без лекарских савета који сугеришу да се током врелих летњих дана уноси што више течности, Крагујевчани и овог лета радо бирају освежења и напитке разних врста.

Газиране, негазиране сокове, воду, ледене чајеве, сладоледе и вечне лимунаде,грађани свих генерација испијају се на сваком кораку.

Мегамаркети пружају највећи избор освежавајућих пића и сокова, често су на снижењима. Паковања од шест флаша воде или сокова често чине најштедљивију рачуницу. Најсакупљи воћни сокови коштају 200 динара, док се вода негазирана или газирана може купити по цени од 40 до 70 динара уколико се бирају нове обогаћене додатком лимуна, крушке или осталог воћа.

Сладолед, хладна вода или сок и даље су најбоља врста освежење на високим температурама.

Сладокусци имају на располагању разноврсне сладоледе. Од оног на штапићу до егзотичног тајландског породичног. Цена неодољиве кугле сладоледа у корнету у посластичарницама у просеку креће се око 60 динара. У крагујевачким продавницама избор сладоледа је добар, поготову у мегамарктима који нуде богат избор укуса и брендова.

Високе температуре и наредних дана биће изузетно високе. Правила и препоруке да се уноси што више сезонског воћа, течности и лако сварљиве хране важиће и даље.

Продаја воде, сокова и сладоледа је повећана. Лубенице су традиционално омиљено воће Шумадинаца. Одавно одомаћене, на трпезама и тезгама. Све су веће и теже, укрштене са другим врстама као и диње попут ананас и лимун врсте, траже се и купују у Крагујевцу последњих врелих летњих дана.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *