Уговор са ЕУ прилика и за младе здравствене раднике

Финансирање плата за 200 додатних медицинских радника од стране Европске уније у у борби против овид 19 је велика прилика, подршка и помоћ пре свега младим људима да улазећи у здравствени систем, још брже стичући искуство, учествују и самостално у контроли вируса корона у нашој земљи, оценила је Верица Јовановић, директорка Института “Батут”.

Јовановић је, након потписивања уговора по којем ће ЕУ са милион евра обезбедити плате за 200 медицинских радника у наредних шест месеци, рекла да ће се, уз подршку у ресурсима, унапредити дијагностика, као и раније откривање корона вируса код грађана.

“Тиме ћемо заједнички помоћи контроли вируса корона у Србији”, казала је Јовановић. Додаје да смо сведоци да се у последњим данима нарочито на територијама жаришта повећава број инфицираних, али то није случај само на територији Србије, већ и других земаља.

Јовановић је позвала младе људе да се јавен на конкурсе за радно ангажоавње у трајању од шест месеци.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и Микела Телатин, шеф Канцеларије УН за пројектне услуге потписали су уговор о ангажовању 200 здравствених радника који ће помагати у борби против епидемије вируса корона, а чије ангажовање ће бити омогућено средствима ЕУ у износу од око милион евра.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *