Улична акција “5 до 12” против насиља над женама

У оквиру глобалне кампање “16 дана активизма против насиља над женама”, а поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, крагујевачки огранак Женске мреже Савеза за Србију организовао је данас испред „Балкана“ уличну акцију под називом “5 до 12”.

Акција је симболично почела у 11 часова и 55 минута.

Савез за Србију овом акцијом, уједно означава почетак кампање “16 дана активизма” и жели да укаже на узнемиравајуће податке о огромном броју жена које трпе физичко, психичко и економско насиље, као и на могућност институционалне реакције и превенције.

Циљ ове акције јесте да се упозори на повећан број насиља над женама са смртним исходом у Србији, као и да се од државних органа захтева строго поштовање закона и прописа из ове области као и Међународних декларација чији је потписник Република Србија.

Обавеза сваке државе је да обезбеди својим грађанима, грађанкама и деци право на живот без насиља.

Акција под називом „5 до 12“ организована је на централним градским трговима широм Србије .

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *