Унапређење васпитно-образовног рада у ПУ „Нада Наумовић“

Запослени Предшколске установе „Нада Наумовић“ су од 11. маја до 14. јуна похађали обуку „Године узлета“ која представља основу за развијање програма васпитно-образовног рада на нивоу установе, односно васпитне групе.

Обуку која је организована онлајн, прошло је 172 запослених.

Предшколски узраст је период живота који поседује пуно отворених могућности, у којем човек са толико енергије, истрајности и ентузијазма овладава и развија сложене капацитете од којих ће зависити будућност сваког детета, његове личности и успешност функционисања у даљем животу.

Педагози тај узраст називају као године узлета. Обуку под овим називом, похађали су запослени у Предшколској установи „Нада Наумовић“.

Основе овог програма служиће како практичарима тако и другим запосленима као полазиште, смернице и повод за разумевање и преиспитивање праксе развијања програма кроз дијалог са колегама, породицом и децом.

Кроз обуку „Године узлета“, запослени у ПУ „Нада Наумовић“ ће унапредити педагошки рад на свим нивоима, а највише понашање деце у свакодневним ситуацијама, као што су рутине, ритуали, аутентични догађаји у вртићу и ван њега.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *