УНИЦЕФ донирао Клиници за педијатрију три респиратора

Од почетка епидемије КОВИД 19 УНИЦЕФ је уз подршку великог броја донатора помагао здравственим радницима у борби против ширења вируса као и многобројним угроженим породицама.

Клинички центар Крагујевац данас је од ове организације у виду донације добио три неонатолошка респиратора и пет протокомера који ће бити распоређени на Клиници за педијатрију.

Представници УНИЦЕФ-а данас су Клиничком центру Крагујевац уручили три неонатолошка респиратора и пет протокомера који ће се користити на Клиници за педијатрију.

Уз подршку великог броја донатора УНИЦЕФ је од почетка пандемије Корона вируса обезбедио значајан контигент заштитне и медицинске опреме као подршку здравственим радницима који су на првој линији одбране од КОВИД-а 19.

Центар за неонатологију у Крагујевцу до сада је имао четири респиратора стара 30 година.

Донирани респиратори су најновије генерације и олакшаће рад педијатрије у коју долазе пацијенти из Централне и Југоисточне Србије.

Респиратори ће бити од великог значаја за превремено рођену децу којој је потребна респираторна потпора али и ако до дође до повећаног броја КОВИД пацијената.

Ово није прва донација УНИЦЕФА Клиничком центру у Крагујевцу.

До сада је ова организација донирала 6 респиратора укупне вредности од 170 000 евра.

Донација Клиничком центру Крагујевац наставак је подршке УНИЦЕФ-а здравственом систему Србије.

Поред донација здравственим установама УНИЦЕФ је током епидемије корона вируса помагао и најугроженијој категорији становништва у Србији.

Хигијенске пакете је добило 16 000 породица у ромским насељима, скоро 4.400 хранитељских породица, 19 резиденцијалних институција и око 2300 особа у азилним центрима за избеглице и мигранте.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *