UNIOR Components: Развој не сме бити заустављен

У изградњу две соларне електране компанија „Униор компонентс“ је уложила око 300.000 евра сопствених средстава.  

Кровови „Униора“ покривени су најмодернијим соларним панелима који производе електричну енергију, којом се покрива 20% укупне потрошње.

Компанија „Униор компонентс“, која се бави производњом специјализованих алата за различите индустрије, термичком обрадом, заваривањем и ЦНЦ обрадом, успешно превазилази кризу проузроковану пандемијом корона вируса.

Водећи се једним од основних правила у кризним ситуацијама, по коме развој не сме бити заустављен, менаџмент компаније је током ове године у потпуности реализовао планиране инвестиције.

Једна од значајнијих инвестиција које је „Униор компонентс“ реализовао сопственим средствима у износу од око 300.000 евра је изградња две соларне електране.

У једној је инсталисано 927 панела, а у другој 431, укупне снаге 445 киловат пика. Годишња производња би требало да износи нешто више од 632.000 киловат сати.

Да би „Униор“ стекао статус купца-продавца, неопходно је доношење одређених подзаконских аката. 

Униор компонентс“ планира да у следећој години инвестира нових милион и по евра у најсавременију опрему.

Ова компанија, у којој је запослено 160 људи, тренутно је присутна на 24 тржишта.

У „Униору“ су посебно поноси на отварање тржишта Мексика, Јужне Африке и Индије, с обзиром да то да због пандемије није било непосредних сусрета са пословним партнерима, већ се преоговарало онлајн.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *