Универзитет у Крагујевцу добио новог ректора

Савет Универзитета у Крагујевцу на данашњој седници указао је поверење досадашњем вд ректору Ненаду Филиповићу.

У поступку тајног гласања, 16 чланова Савета гласало је за именовање проф. др Ненада Филиповића за ректора Универзитета у Крагујевцу.

Од 21 члана Савета Универзитета, данас је на тајном гласању било присутно 18. Од тога је 16 чланова Савета гласало за именовање проф. др Ненада Филиповића за ректора, на период од три године, док су 2 гласа била неважећа.

Професор Филиповић је од јуна ове године обављао посао вршиоца дужности ректора крагујевачког Универзитета, када је смењен дотадашњи ректор Небојша Арсенијевић.

Нови ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, захвалио се свим члановима Савета што су му указали поверење и најавио да ће свој амбициозни програм спровести у сарадњи са ректорским тимом, професорима и студентима.

То ће допринети јачању ове високообразовне установе, кроз, како је рекао, покретање низа значајних иницијатива у области развоја Универзитета у Крагујевцу.

Избору ректора Универзитета у Крагујевцу претходила је седница Савета Универзитета на којој је донета одлука да се поништи седница која је одржана 4. децембра из процедуралних разлога.

Иначе, на седници Савета Универзитета разрешен је дужности члан Савета проф. др Слободан Митровић, са Факултета инжењерских наука, а на његово место постављен је проф. др Велибор Исаиловић, са истог факултета.

Из редова студената на место уместо Огњена Опанчине, именован је Душан Марковић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *