Универзитет у Крагујевцу предњачи по мобилности студената

Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу добило је највише оцене за активности које обавља на међународном плану.

Универзитет у Крагујевцу налази се на водећем месту са оценом 4,23, испред Новосадског, Београдског и Нишког Универзитета.

То је оцена Министарства просвете, науке и технолошког развоја после истраживања које је спровела Асоцијација алумниста западног Балкана.

Мобилност студената је академска област која се односи на студенте и предаваче у области восоког образовања који одлазе на неку другу високошколску институцију у својој или некој страној земљи и тамо остварују део студијског програма.

У циљу унапређења квалитета наставе на крагујевачком Универзитету организована је прва Међународна недеља која се односи на мобилност студената у Србији.

Том приликом крагујевачки Универзитет угостио је 11 професора и колега са партнерских универзитета.

Организовање Међународне недеље потврђује посвећеност Универзитета у Крагујевцу процесу интернационализације, подизању нивоа видљивости нашег Универзитета, као и даљем унапређењу високог образовања у оквирима европског академског простора.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја после истраживања које је спровела Асоцијација алумниста западног Балкана и званично је објавило да је Универзитет у Крагујевцу лидер у Србији по мобилности студената и предавача у земљи и иностранству.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *