Уобичајен број прегледа у Хитној помоћи Крагујевац

Завод за хитну медицинску помоћ претходних дана није имао повећан број позива и интервенција.

Највише су се јављали хронични болесници за савете у вези прописане терапије.

Лекари апелују на суграђане да избегавају посете амбулантама, да прате своје здравствено стање и по потреби се телефоном јаве како би добили адекватну здравствену помоћ.

Промена временских прилика највише утиче на хроничне болеснике и по подацима Завода за хитну медицинску помоћ највише позива било је од пацијената са високим крвним притиском и асматичара.

У вези прописане терапије пацијенти могу да се информишу путем телефона како би избегли чекање у здравственим установама и тиме угрозили здравље евентуалном заразом корона вирусом.

Лекари крагујевачке хитне помоћи без обзира на временске прилике помажу свим пацијентима код којих из неког разлога дође до погоршања већ постојеће болести како код првог степена хитности тако и хроничних болесника који различито реагују на епидемију корона вируса.

Докторка Влајовић наглашава да код хроничних болесника додатан страх ствара епидемиолошка ситуација и опасност од заразе Корона вирирусом.

Лекари саветују да се без обзира на појаву неких симптома корона вируса не паничи, већ да се здравствено стање прати и по потреби јави изабраном лекару.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *