„Упознајмо једни друге“

Како би се приближио правилан приступ особама са инвалидитетом у локалној заједници, у основној школи „Мирко Јовановић“, представљен је пројекат „Упознајмо једни друге“.

Циљ је едукација деце од 5. до 8. разреда као и наставног особља.

Пројекат је део Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, такозвани Рилоуд који финансира Европска Унија.

Реализација је поверена Програму Уједињених нација за развој, и Окружној организацији Савеза слепих Крагујевац и Центру за самостални живот особа са инвалидитетом.

Циљна група пројекта „Упознајмо једни друге“ је 500 ученика и 15 наставника основних школа, на територији Крагујевца.

Индиректни корисници су родитељи и окружење са којима се ради на сензибилизацији, путем информисања.

Корисници су слепа лица, деца и одрасли са инвалидитетом, којима је неопходна подршка локалне заједнице, како би постали равноправни чланови друштва у свим сферама живота, без обзира на старосну доб и врсте инвалидности.

Овом приликом, слабовидој ученици основне школе „Мирко Јовановић“, уручено је помагало Плекстолк, које ће јој како каже, највише користити за учење.

Кроз овакве пројекте, доприноси се квалитету живота, у складу са стратегијом социјалне заштите Крагујевца од 2015. до 2019. године, кроз подизање нивоа свести друштвене заједнице према особама са инваидитетом.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Крагујевац, до сада, је реализовао преко 20 самосталних пројеката у партнерству са другим организацијама цивилног друштва, у областима људских права и социјалне заштите.

Извештава новинарка Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *