Урађене две најтеже операције кичме у КЦ Крагујевац

Увођењем нове технологије у области ортопедске хирургије у Клиничком центру Крагујевац, а и у Србији, на Клиници за ортопедију и трауматологију урађене су две операције код пацијената са најтежим деформитетом кичме.

Реч је о операцији по новој методи коју је патетирао угледни светски ортопед, др Лофти Милади са ортопедске клинике “Париз“ у Француској.

Два ортопеда из крагујевачког Клиничког центра – др Срђан Влајовић и др Иван Стојановић заједно са врхунским хирурзима – ортопедом из Француске, др Лофтом Милади и проф. др Норбертом Вентура из Шпаније извели су две операције код пацијената са најтежим деформитетом кичме.

Новим захватима, крагујевачки ортопеди усаврашавају технике у области спиналне хирургије, које су, поред брзине опоравка, значајне и јер пацијент губи мање крви, што смањује могућност инфекција.

Током четворогодишње сарадње, обављено је више од 60 операција. Пацијенти су, углавном, малишани код којих припрема за операцију траје неколико месеци.

Према речима директора Клиничког центра Крагујевац, Предрага Саздановића, захваљујући овим операцијама, Републички фонд здравственог осигурања уштедео је много, јер за једну овакву операцију у иностранству, пацијент треба да издвоји од 150 до 250 хиљада евра.

Циљ је да се у Крагујевцу формира Национални центар за ортопедију кичме код деце за целу Србију.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *