Уређена пијаца „Бубањ“

Пијаца „Бубањ“, у улици Светозара Марковића, која је добила нови, модернији изглед, данас је свечано отворена.

Комплетну реконструкцију пијаце, у износу од три милиона динара, финансирало је из сопствених прихода Јавно комунално предузеће „Шумадија“.

После реконструкције паркинга код Робне куће, ово је друга инвестиција у овој години, коју је Јавно комунално предузеће „Шумадија“ финансирало из сопствених прихода.

Темељном адпатацијом пијаце Бубањ, замењено је и постављено укупно 28 нових тезги са панелима, чиме су повећани продајни капацитети пијаце у овом делу града.

Побољшање квалитета пијачних услуга и подстицај развоју и унапређењу производње здраве хране и пољопривреде, један је од циљева Јавно комуналног предузећа „Шумадија“.

Зато у наредном периоду планирају реконструкцију још једног пијачног простора –главне „Зелене пијаце“.

Уређењем пијаца омогућиће се бољи услови рада за пољопривредне произвођаче и продавце, јер грађани великих урбаних насеља све више прихватају пијаце као место и начин снабдевања основним животним намирницама, из уверења да се на пијацама нуде квалитетни и увек свежи пољопривредни производи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *