Уређење Парохијског дома у Реснику

Црква Покрова Пресвете Богородице у Реснику ускоро ће обележити 130 година постојања.

Житељи овог и околних села увелико се припремају за прославу овог значајног јубилеја, а интензивно се ради на завршетку Парохијског дома који је саграђен у порти цркве.

У акцију прикупљања новца неопходног за окончање радова на уређењу дома укључили су се бројни донатори.

За њих је приређен свечани ручак, а онима који су донирали новац и учествовали у изградњи овог објекта додељена су признања и захвалнице.

Изградња Парохијског дома у Реснику почела је пре десет година, а зграду је пројектовао познати архитекта Радослав Прокић из овог села.

Парохијски дом у основи има облик крста а заузима простор од око 400 метара квадратних.

Радови се приводе крају, а у самој завршници послова остаје да се уради изолација, заврши фасада и прилаз овом објекту.
Црква у Реснику стара је 130 година, а у црквеној порти налази се и стара богомоља из1873.

Ресничани ће велики јубилеј обележити идуће године, на црквени празник Покрова Пресвете Богородице, који се по црквеном календару обележава 14. октобра.

Ресник је једно је од највећих села у Шумадији и има више од хиљаду становника. Житељи овог села често долазе у цркву, а свако домаћинство укључило се у акцију изградње Парохијског дома.

У знак захвалности за донаторе али и људе који су својим радом и ангажовањем учествовали у изградњи Парохијског дома приређен је свечани ручак. Том приликом уручене су медаље са ликом Богородице које је добило девет највећих донатора.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *