Уредно снабдевање топлотном и електричном енергијом

У леденим данима када је температура ваздуха била у двоцифреном минусу, Крагујевчани су имали редовну испоруку топлотне и електричне енергије.

Кварова и хаварија није било, наводе у Енергетици. Дежурне екипе Електрошумадије су у сталној приправности, а диспечерске службе раде 24 сата, па грађани могу да пријаве евентуалне кварове на инсталацијама.

У крагујевачком Прихватилишту је до сада смештено десетак суграђана који су у леденим данима имали редовне оброке и боравили у топлим просторијама, уз медицински надзор.

Тренутно у Прихватилишту за одрасла и стара лица које ради у оквиру Геронтолошког центра борави осморо бескућника. Они добијају три топла оброка, и под сталним су медицинским надзором.

Током ледених дана Центар за социјални рад интезивирао је сарадњу са здравственим установама и службама социјалне затите, а надлежни свакодневно апелују да грађани у сваком тренутку могу да пријаве бескућнике из своје средине.

Посебну пажњу требало би да обрате чланови савета месних заједница на сеоском подручју како би се старији и болесни људи и породице са децом адекватно збринули.

У „Енергетици“ кажу да је снабдевање топлотном енергијом редовно, енергената има у довољним количинама, а шест градских топлана раде пуном паром. На залихама је 18 хиљада тона угља, мазута има довољно, и то 800 тона.

Ниске температуре које трају неколико дана нису условиле кварове и хаварије топловода, а уколико дође до било каквог застоја у испоруци топлотне енергије, диспечерске службе даноноћно дежурају.

Уколико се температура ваздуга спусти 10 степени испод нуле радијатори ће, тврде, бити топли 24 сата.

Како сазнајемо, електроенергетски систем поуздано функционише на територији коју покрива Електродистрибуција Крагујевац. Снабдевање грађана и привреде електричном енергијом је потпуно стабилно.

Спроводе се редовне активности на замени бројила, што изискује искључење мањег броја потрошача у кратком временском интервалу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *