Уручени пакетићи новорођеној деци у КЦ Крагујевац

У оквиру пројекта Министарства здравља „Таши, таши“ породиљама и новорођеним бебама у Клиничком центру данас су уручени пакетићи са основним средствима за хигијену одојчета.

Крагујевачки Клинички центар прва је здравствена установа из које креће национална акција.

Поклоне је у крагујевачком породилишту уручила министрака без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, а припремљено је 64 хиљаде пакетића.

У организацији Министраства здравља, Кабинета за популациону политику и донатора припремљено је више од 64 хиљаде пакетића за 52 породилишта у Србији.

Чин рођења је исти за све тако да ће свакој мами, без обзира на степен образовања, животну доб, или националност, бити уручен пакет.

Министарство здравља подржава овакве акције, уз напомену да ће активно учествовати у промоцији дојења новорођених беба.

Вршилац дужности директора Клиничког центра Крагујевац Предраг Саздановић нагласио је да је велика част што једна оваква акција креће баш из крагујевачког породилишта и подсетио да да једној земљи нема опстанка без природног прираштаја.

Према речима министрке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, Славице Ђукић Дејановић, у Србији се у првих пет месеци родило 56 беба више него прошле године у истом периоду, док се у крагујевачком породилишту годишње роди између 2200 и 2300 беба.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *