Уручени сертификати полазницима обуке за књиговесце

Полазницима са инвалидитетом, који су успешно завршили обуку за књиговесце у организацији Националне службе за запошљавање свечано су уручени сертификати. 

Истог дана, евидентирани су код својих саветника са додатним знањем које ће им, како се очекује помоћи при налажењу посла.

Обуку за књиговесце похађало је десет полазника скоро три месеца. Незапослена лица са инвалидитетом, од својих основних занимања немају много користи, јер посла у струци нема.

Не губећи наду, определили су се за један од програма обуке који спроводи Национална служба за запошљавање како би са додатним знањем потражили посао у другој делатности. Нови сертификат доноси и нове наде.

Једна од крагујевачких књиговезачких радњи била је место где се стицало основно знање. Њихови инструктори кажу да су се полазници показали као добри почетници, али  и додају да би вредело наставити обуку.

Филијала Националне службе за запошљавање програме обуке и преквалификације спроводи у континуитету више од деценије.

Национална служба за запошљавање организовала је шест обука у прошлој години намењених за 60 особа са инвалидитетом које се налазе на евиденцији незапослених.

Реализоване су обуке за козметичаре, педикире, маникире, молере, књиговесце, обука за послужиоца роботских ћелија и обука за послове оператера ласерске јединице за сечење лима.

Власницима сертификата за књиговезачки посао од данас је додатно знање евидентирано код саветодаваца како би приликом конкурисања за посао могли да се надају и запослењу у овој делатности.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *