Ускоро јединствен кол центар за Крагујевац, волонтери имају ИД картице

Председник Кризног штаба, градоначелник Радомир Николић упознао је чланове штаба са Одлуком о спровођењу мера на заштити становништва од ширења епидемије COVID – 19.

Ситуација у граду је, према речима епидемиолога, боља јер су грађани поштовали прописане мере. Поред тога, било је речи и о другачијој организацији кол центара у Крагујевцу.

Уместо да грађани позивају различите институције, Крагујевац ће увести јединствен кол центар који ће бити на услузи свим грађанима и притиском на одређени број тастера бити повезани са надлежном натитуцијом – Институтом за јавно здравље уколико су били у контакту са зараженом особом, Домом здравља ако имају неке здравствене проблеме, Апотеком у случају да су им потребни лекови, затим за доставу намирница, плаћање комуналних услуга или помоћ волонтера.

У сарадњи са локалном самоуправом градска организација Црвеног крста почела је да ради доставу намирница суграђанима старијим од 65 година.

Захтеви се, позивом на број Црвеног крста примају до 11 сати, након чега волонтери иду у набавку, а дистрибуцију обављају од 12 до 15 сати.

Сви волонтери, како је речено, имају своју картицу са ознаком Црвеног крста, потписом и печатом Градске организације, како не би дошло до било каквих злоупотреба.

Иначе, према речима представника Привредне коморе Шумадије и Поморавља и домаћег тровинског ланца, снабдевање града је стабилно и на залихама има довољно основних животних намирница.

Што се тиче кућне изолације, према речима представника Полицијске управе Крагујевац, сви којима је изречена, поштују ту меру.

Приликом контроле од 220 на адреси је пронађено 218 лица, јер су два лица напустила територију Србије и вратила се у иностранство.

Приредила Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *