Ускоро нова аутобуска станица у Крагујевцу

Крагујевац би ускоро требало да добије нову аутобуску станицу која ће се налазити на улазу у град из правца Баточине, на локацији некадашњег “Заставиног сервиса”.

У току су припреме за расписивање тендера, којим је предвиђена и израда пројектне документације.

Тек потом следи изградња нове Аутобуске станице.

Једна од планираних капиталних инвестиција у Крагујевцу у овој години је нова Аутобуска станица, која ће се налазити у објекту и на простору некадашње фирме “Застава промет”.

Ово некадашње предузеће, познатије као Заставин сервис, налази на улазу у Крагујевац, из правца Баточине, односно крај ауто-пута према Коридору 10.

Реч је о објекту од 10.000 квадрата, у оквиру кога ће, након детаљне реконструкције, бити смештене све неопходне службе, које су потребне за функционисање једне модерне Аутобуске станице.

Постојећа главна Аутобуска станица, на којој свакодневно саобраћа око 250 међуградских аутобуса, оронулог је изгледа, са неуређеним перонима, а пратећи комерцијални садржаји не могу да задовоље основне потребе путника.

У оквиру нове Аутобуске станице, планирани су бројни садржаји.

У самом објекту је планиран хол са чекаоницом, инфо пункт, шалтери за продају и резервацију карата, јавни санитарни блок, гардероба и чување пртљага.

Предвиђени су и пратећи садржаји: угоститељство, трговина, амбуланта, пошта, мењачница, као и просторије за потребе Енергетике, за одржавање Аутобуске станице, простор за краћи боравак или дужи одмор возачког особља.

У склопу додатних садржаја функционисаће хитне служба за интервенције на аутобусима, технички преглед, сервис за прање аутобуса, станица за снабдевање горивом која се планира на простору садашњег депоа “Паркинг сервиса”.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *