Ускоро отварање амбуланте “Филип Кљајић“

Амбуланта „Филип Кљајић“ у којој се лечи око 13 хиљада пацијента комплетно је реновирана и биће отворена у наредних десетак дана.

За потпуну адаптацију ове здравствене установе локална самоуправа је издвојила око седам и по милиона динара.

Радови на адаптацији се приводе крају, а осим лекара опште медицине, у амбулати „Филип Кљајић“ радиће и интернисти, а биће отворена и апотека.

Крагујевчани који живе у насељима Пивара и Илина вода, у Месној заједници Лепеница, приградским насељима Маршић и Илићево имају здравствене картоне у амбулати „Филип Кљајић“.

У овој здравственој установи услови за пацијенте и запослене су били веома лоши, па је било неопходно обавити детаљну реконструкцију водоводне и канализационе мреже, топлификације и електричних инсталација.

Локална самоуправа издвојила је за ове намене око седам и по милиона динара, а осим адаптације простора биће набављен и нови намештај.

Амбуланта ће имати и електронску базу података пацијената.

Осим лекара опше медицине, у амбуланти „Филип Кљајић“ радиће и интерниста, а касније је планирано и отварање стоматолошке ординације.

Пацијенти који се лече у амбуланти „Филип Кљајић“ после прописане терепије лекове ће подизати у апотеци која ће радити у оквиру ове здравствене установе.

Сви радови на адаптацији амбуланте „Филип Кљајић“ биће завршени у наредних десетак дана, најављују у Заводу за здравствену заштиту радника „Застава“.

Следи опремање новим намештајем, повезивање информационе мреже и уношење електонских података пацијената, а потом и свечано отварање ове амбуланте у којој се лечи око 13 хиљада Крагујевчана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *