Ускоро отварање Регионалног центра за деменцију

Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије издвојила је 27 милиона динара за реновирање старе амбуланте у Равном Гају.

На том месту ће убудуће радити први регионални центар за деменцију и Алцхајмерову болест у коме ће бити смештено 40 пацијената.

О њима ће водити бригу четрдесеторо запослених који ће радити у овој установи под патронатом Завода за збрињавање одраслих Мале Пчелице.

Адаптација старе амбуланте у Равном Гају jе потпуно завршена. Остаје да се допуни инвентаром. У току су радови на уређењу партера испред зграде како би се формирала паркинг места, зелене површине и уредиле стазе по којима ће моћи да се крећу инвалидска колица.

Приоритет приликом смештаја имаће оболели од Алцхајмерове болести и деменције који живе на територији града Крагујевца и околних општина Шумадијског округа.

Приликом запошљавања особља које ће радити у овом Регионалном центру предност ће имати кандидати који живе у општини Кнић.

Пацијенти са деменцијом и Алцхајмеровом болешћу спадају у категорију тешких болесника којима је потребан надзор током 24 сата, а о њима ће бринути тимови обучених људи.

У плану је доградња Регионалног центра за стационирани смештај оболелих од деменције и Алцхајмерове болести, чиме ће капацитети бити проширени за још 40 места.

Доградња би требало да почне наредне године, када је планирано уређење и дворишта иза зграде. И ове радове финансираће Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије у сарадњи са Министарсвом за рад запошљавање, борачка и социјална питања.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

One thought on “Ускоро отварање Регионалног центра за деменцију”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *