Успешна сарадња Савеза слепих Србије у Крагујевцу и Правног факултета

Савез слепих Србије у Крагујевцу и крагујевачки Правни факултет успешно сарађују већ пуне четири академске године.

Кроз заједничко деловање, ова високошколска институција и крагујевачка организација промовишу међусекторску сарадњу и подршку са циљем афирмације и прилагођавања наставе за особе са инвалидитетом, посебно за слепе и слабовиде студенте.

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу, у својој преко 50 година дугој историји, 2020. године први пут се сусрео са тим да, међу новоуписаним студентима, има једну потпуно слепу студенткињу. Данас Универзитет у Крагујевцу једино на Правном факултету има два слепа студента.

Како би се настава прилагодила слепим и слабовидим студентима, као и адекватна литература, Правни факултет се обратио Окружној организацији Савеза слепих Србије у Крагујевцу у циљу проналажења одговарајућег решења кроз заједничку сарадњу.

Сарадњом крагујевачког Универзитета, Правног факултета и Организације слепих као и подршком Града Крагујевца успешно су створени сви услови за адекватан приступ и социјалну инклузију у високом образовању.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *