Успостављена сарадња Аргентине и Крагујевца

Први кораци сарадње Аргентине и Крагујевца успостављени су на сусрету амбасадора Аргентине Освалда Марсика и челних људи града.

Крагујевац пружа велике могућности и сарадња би могла да се огледа кроз бројне привредне, али пре свега активности у области културе, оцењено је на састанку.

У оквиру манифестације Дани аргентинске културе које организује Катедра за хиспанистику Филолошко уметничког факултета, у сарадњи са Амбасадом Републике Аргентине, Крагујевац је посетио амбасадор ове јужноамеричке земље Освалдо Марсико.

Прву посету Крагујевцу амбасадор је искористио да се упозна са богатом историјом, али и великим могућностима за сарадњу које пружа град на Лепеници.

До сарадње може доћи у бројним областима, али би свако требало почети од културе.

На сусрету градских челника са амбасадором Аргентине је наглашено да би сарадња коју је успоставио ФИЛУМ могла да се прошири на организовање бројних другим манифестација посвећених Аргентини.

У плану су Дани Аргентине у Крагујевцу половином наредне године.

Поред културне, било би значајно успоставити и привредну сарадњу.

Приликом свог боравка у Крагујевцу амбасадор Аргентине је посетио ФИЛУМ и СКЦ где је одржао предавање о аргентинској историји и спољној политици.

Дани аргентинске културе завршавају се у четвртак пројекцијом аргентинског филма „Да чудне ли љубави“, у 19 часова, у СКЦ-у.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *