Успостављена сарадња Економског факултета и НБС

Народна банка Србије и Економски факултет крагујевачког Универзитета потписали су меморандум о пословној сарадњи.

Овим споразумом утврђене су основе за даљу сарадњу две институције.

Меморандум предвиђа организовање гостујућих предавања и презентација представника Народне банке Србије на Економском факултету, као и њихово учешће у пројектима факултета који се односе на организовање практичне наставе, реализацију заједничких радионица и сарадњу са студентима и представницима студентских организација.

Предвиђена је и студентска пракса, праћење рада студената, као и формирање програма запошљавања у складу са потребама, могућностима и пословним активностима Народне банке Србије.

Овим меморандумом утврђују се основе за даљу сарадњу, јер Економски факултет и Народна банка Србије имају заједничке интересе и вредности у области едукације шире јавности, а нарочито студената економије о питањима која се односе на монетарну и девизну политику и улогу централне банке, као и о другим питањима у вези са пословањем Народне банке Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *