Установа културе “Кораци” расписује нови конкурс за издаваштво


Због пандемије корона вируса успорено је штампање књига различитих жанрова Установе културе „Кораци“ које је било планирано током прошле године.

Иако је у плану било штампање 20 наслова крагујевачких аутора до сада је одштампано свега 11.

Недавно су објављене две монографије, а према речима запослених у Установи културе „Кораци“ из крагујевачких штампарија ће ускоро изаћи нови наслови.

Иначе, ове године традиционално, на дан Светог Саве, 27. јануара, биће објављен нови конкурс на који могу да се пријаве књижевници у року од тридесет дана.

„Жена у црвеном“ Емила Живадиновића, „Рециклирани живот“, Зорана Петровића, „Наше домаће ствари“ Мирка Демића, „Новинарка у сукњи“ Иване Ретхас, „Велике приче малих створења“ Николе Петковића, само су неки од објављених наслова Установе културе „Кораци“.

Пандемија корона вируса условила је да се штампање још девет наслова различитих жанрова обустави током 2020. године. Све књиге које су прошле на конкурсу ове установе ускоро ће бити одштампане.

Због пандемије корона вируса све објављене књиге представљене су публици путем интернет платформе под називом „Књижарење“, коју је организовала Народна библиотека „Вук Караџић“. Недавно су из штампе изашла још два наслова.

Реч је о монографијама „Естетика воде“ Зорана Драгољевића Жоржа и „Време криза – Грађење Крагујевца у периоду од 1990. до 2005. године“, Верољуба Трифуновића.

Пред књижевницима Крагујевца је нови конкурс који ће Установа културе „Кораци“ расписати 27. јануара.

Право учешћа као и на предходним конкурсима имају аутори свих књижевних жанрова.

Како ће књиге бити представљене и којом динамиком ће излазити из штампе, зависиће од епидемиолошке ситуације у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *