Утврђен предлог кандидата за Ђурђевданску награду

Градско веће утврдило је Предлог одлуке о додели Годишње награде града Крагујевца – Ђурђевданске награде за 2019. годину и упутило одборницима Скупштина града на разматрање и одлучивање.

У области уметности за Ђурђевданску награду предложена је Катарина Бабић, а у области медицине проф. др Предраг Ђурђевић.

Јелена Миловановић предложена је за Ђурђевданску награду у области новинарства, параолимпијац Горан Николић у области спорта, док је компанија „Сунце Маринковић“ предложена у области предузетништва.

Љубиша Шљивић предложен је у области хуманитарног карактера, а удружење „Арсенал фест“ у области развоја  креативних индустрија, поп културе и промоције града Крагујевца у земљи и иностранству.

Награде ће лауреатима бити уручене на свечаној седници која ће бити одржана 28. августа у оквиру обележавања Госпојинских свечаности.

Градско веће донело је и закључак о програмима, пројектима и манифестацијама у култури који се финансирају или суфинансирају средствима из буџета града за текућу годину.

За реализацију 47 пројеката по јавном конкурсу опредељено је 23, 8 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.