Увелико се гради “Мајнд парк” у Собовици

На потезу Собовица – Лужнице радови на изградњи комплекса Мајнд парк, индустријске зоне у којој ће се производити шинска возила увелико су у току.

Индустријске машине раде пуном паром, а како највљују у Компанији Мајнд груп, изградња хале за обраду алуминијума биће завршена до октобра.

Локална самоуправа надлежна је за путну инфраструктуру. Радови на путној деоници која води до Собовице су завршени, пут у дужини од 3 километра је асфалтиран. До индустријске зоне постављен је систем за гас.

Индустријски комплекс у Собовици простире се на површини од 130 хектара. На том простору, осим производних хала за обраду алуминијума и челика које ће бити завршене до почетка наредне године, планирана је изградња управне зграде, центра за обуку младих кадрова, клинике, обданиште, кантине и парка са великим зеленим зонама.

Хала за производњу алуминијума површине од 8 хиљада квадратних метра биће завршена у октобру. Поред ње гради се хала за обраду челика површине 9 хиљада квадрата која би према плану требало да буде завршена до јануара 2019. године.

У току су преговори са компоненташима који ће у оквиру Компаније Сименс бити укључени у производњу шинских возила.

Велики индустријски комплекс у коме ће посао пронаћи на хиљаде људи требало би да буде завршен до краја 2019. године када се очекује да из производње изађу прва шинска возила.

На раскрсници код села Јарушице и у правцу Собовице уређена је путна инфраструктура. Деоница је асфалтирана, поставњене су цеви за одвод кишне канализације.

У току је обележававање хоризонталне сигнализације. Посао је у надлежности локалне самопуправе, односно Града Крагујевца, који је према уговору о сарадњи на ову локацију довео и гасну инсталацију.

Индустријске машине укључене су у грубе земљане радове а за неколико дана почеће се са изградњом нове хале за обраду челика.

Из Собовице ће отпутовати шине за кретање брзих европских возова. Део железничке композиције биће и модерна шинска возила која ће производити Крагујевчани.

Све је спремно за коначан долазак Сименса а комапанију светског реномеа дочекаће и пространи лепо уређени паркови који ће представљати својеврсну туристичку атракцију.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *