Узимати што више течности током врућина

Због високе температуре, помоћ лекара Завода за хитну медицинску помоћ данас су најчешће тражили грађани старији од 60 година.

Због нагле промене спољашње температуре и код здравих и код болесних долази до пада крвног притиска па је, саветују лекари, потребно узимати што више течности и слане воде.

Лекари саветују возачима да користе доста течности приликом вожње, јер услед високих температура долази до пада концентрације.

Најчешћи симптоми су вртоглавица и замућени вид, наводе лекари Завода за хитну медицинску помоћи који саветују грађанима да, када им се заврти у глави, седну негде у хладовину и обавезно конзумирају течност.

Лекари подсећају да старије особе теже подносе врућине и да је рехидратација јако важна за овако вреле дане.

У Заводу за хитну медицинксу помоћ кажу да грађани најчешће зову због савета када је притисак низак, вртоглавице, али и асматичари и хронични болесници.

Зато се треба придржавати уобичајених медицинских препорука за ове прилике, као и да се хронични болесници придржавају прописаних терапија.

Савети који важе за све су да се уноси што више течности, избегава алкохол и јаку храну и носи лагана одећа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *