Ватрогасци симулирали гашење пожара у Сименсу

Припадници Управе за ванредне ситуације Ватрогасно спасилачког батаљона у Крагујевцу извели су показну вежбу симулације гашења пожара и спашавања, у фабрици Сименс.

Вежбу је извело двадесетак припадника Ватрогасно спасилачке бригаде Крагујевац са седам специјалних ватрогасних возила.

Показну вежбу „Гашења пожара на индустријском објекту“ припадници Ватрогасно спасилачког батаљона у Крагујевцу, извели су у фабрици Сименс.

Шта треба да ураде у случају избијања пожара у њиховом објекту, како могу да помогну себи и другима односно како да се понашају у кризним ситуацијама, попут ове, показали су на лицу места запосленима у тој фабрици.

Поред акције спасавања, уз помоћ ваздушног јастука, присутни су могли да виде и ауто механичко окретно извлачне лестве.

Вежбу је извело двадесетак припадника Ватрогасно спасилачке бригаде Крагујевац, са седам специјалних ватрогасних возила и свом неопходном ватрогасном опремом.

Вежбе су се показале као корисне за запослене у свим великим предузећима у Шумадијском округу.

Они су научили да препознају у ком тренутку треба да реагују да би избегли евентуалне незгоде и како да се понашају у кризним ситуацијама, попут ове.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Ватрогасци симулирали гашење пожара у Сименсу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *