Ваучери за одмор у Србији и у Шумадији

Министарство трговине, телекомуникација и туризма за одмор у Србији определило је 400 хиљада ваучера.

Пријаве за субвенционисани одмор отворене су од 13. маја а ваучери се могу користити искључиво за трошкове смештаја у угоститељским објектима изван места пребивалишта корисника.

Максималан износ за смештај је 5 хиљада динара, а уколико износ буде већи од те суме корисник остатак трошкова плаћа споственим средствима.

Ваучери се могу искористити до 20. новембра. Шумадија представља једну од најатрактивнијих дестинација у Србији за коју је интересовање из дана у дан све веће, наводи директор градске туристичке организације Бојан Павловић.

Током јануара и фебруара подељено је 160 хиљада ваучера на име субвенционисаног одмора у Србији а до друге половине новембра биће подељено још 400 хиљада ваучера.

Право да остваре ваучере имају пензионери, незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, радно ангажовани са примањима која не прелазе нето износ од 70 хиљада динара, ратни војни инвалиди, студенти, носиоци активног породичног пољопривредног газдинства, корисници права на накнаду за породичну инвалиднину.

Интересовање за одмор у Шумадији је велико наводи Бојан Павловић, директор Градске туристичке организације, и додаје да је ће бројни потенцијали Шумадије привући туристе.

Дестинација у којој доминира зеленило и нетакнута природа, богато културно историјско наслеђе задовољиће избирљив укус туриста.

У Крагујевцу је у систем за коришћење ваучера ушло неколико угоститељских објеката.

После укидања ванредног стања све више угоститеља се опредељује за уступање својих објеката туристима који користе ваучере.

Крагујевац има изузетан географски положај јер се у близини града налазе атрактивне туристичке дестинације, Борачки крш, Буковичка бања, културно историјско наслеђе династије Карађорђевић у Тополи.

Осим тога у Крагујевцу се налази богата музејска понуда, Авантура партк, Шумаричко језеро.

Села Шумадије такође нуде низ занимљивих садржаја, здраву храну, етнолошко наслеђе.

Од средине јуна почињу са радом и градски базени, очекује се завршетак радова на језеру Бубањ.

Салон вина биће одржан 20. јуна у хотелу Крагујевац.

У Шумадији је неколико винарија и дестилерија, а туристи који посете наш град очекује добар провод и пријатан одмор.
Сви заинтересовани грађани који желе да користе субвенционисани одмор уз коришћење ваучера могу да се јаве на бројеве телефона 011/26-06-521 и 011/26-06-576.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *