Вече ауторске музике Далиде Грмуше

Пијанисткиња Далида Грмуша представила се публици у Крагујевцу концертом у Универзитетској галерији. Вече ауторске музике организовао је крагујевачки Музички центар у оквиру концертне сезоне.

Далида Грмуша је пијанисткиња која учествује у бројним музичким прoјектима. У марту 2018. године издала је свој први ауторски албум, под називом „Између два света“, који је представљен у Паризу.

Први ауторски концерт одржала је 2008. године у Београду. Већ је наступала пред крагујевачком публиком. Овог пута, представила је своју ауторску музику на концерту, под називом „Бескрајна пространства“.

Далида Грмуша наступа и са другим уметницима. Гост њеног трећег концерта у Крагујевцу била је сопран Невена Лепојевић са којом има дугу сарадњу.

Далида Грмуша је рођена у Сремској Митровици. Добитница је многобројних награда у Србији и иностранству. Поред музике, своју креативност испољава кроз сликање, а аматерски се бави и фотографијом.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *