Вече поезије за децу на отвореном

У организацији Установе културе „Кораци”, Крагујевачко културно лето настављено је одржавањем Вечери поезије за децу у дворишту Дечје библиотеке.

Најмлађима су се представили аутори Александар Јањушевић, Селимирка Ковачевић, Јасминка Илић и Раде Кецојевић који су уз разговор и читање поезије и одломака из својих дела указали на важност читања и посебног места које би књига требало да заузима у животу сваког малишана.

Кроз писану реч и читање песама и прича, аутори поезије за децу најмлађима и њиховим родитељима у оквиру књижевне вечери проближили су књижевност и упутили позив на читање.

Креативаним изразом и промишљањем писци су говорили на тему успаванке, првих корака, затим о школи, мамама, татама, бакама, декама, животињама, природи.

Установа културе „Кораци” даје допринос у реализацији Крагујевачког културног лета кроз организивање садржаја у вези са књижевним стваралаштвом.

Установа културе „Кораци” у оквиру Крагујевачког културног лета за август припрема промоције књига домаћих аутора. У питању су издања која су изашла у години пандемије корона вирус, која су промивисана електронским путем.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *