Вече посвећено најмлађим љубитељима књиге и позоришта

На овогодишњим Данима књиге, који се одржавају седми пут по реду у Народној библиотеци „Вук Караџић“ представили су се писац Зоран Ранитовић и Позориште за децу Крагујевац.

Пето вече било је посвећено најмлађим љубитељима књиге и позоришта. Писац за децу Зоран Ранитовић представио је своју најновију књигу под називом „Тајна старог вајата“, која говори о лепоти српске традиције. Своје прво представљање на Данима књиге писац види као велику част и задовољство.

У другом делу вечери, публици је представљен међународни позоришни фестивал „Златна искра“, који се сваке године одржава у Крагујевцу, у организацији Позоришта за децу.

Одрасли су имали прилику да погледају трејлере са Фестивала, док су најмлађи уживали у делу представе „Принцеза на зрну грашка“, као и у прављењу лутака за овај комад, у чему су им помогли глумци из Позоришта.

Дани крагујевачке књиге трају до 28. фебруара и сви програми се организују од 18 и 19 часова у галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.