Велики број Крагујевчана поново у библиотекама

Народна библиотека „Вук Караџић“ након укидања ванредног стања а по препоруци градског Кризног штаба поново је отворила врата за све љубитеље књига.

У једанаест огранака и у централном делу на евиденцији крагујевачке Народне библиотеке је око 300 хиљада наслова и 250 хиљада часописа.

Примењујући све прописане мере заштите запослених и суграђана библиотека поново ради.

Крагујевчани редовно долазе а радно време библиотеке враћено је на стари режим, сваког радног дана од 8 до 19 часова.

Крагујевчани који су поштоваоци писане речи и љубитељи књига са нестрпљењем су очекивали поново отварање библиотеке која у ванредном стању није радила.

У овој установи културе применили су све мере зашите у циљу превенције од коронавируса.

Пут улазака и излазака посетилаца је одређен у два смера, сви посетиоци требало би да носе маску и рукавице а иста правила важе и за запослене.

Постављене су провидне баријере на месту где се издају књиге а између посетилаца и запослених одржава се прописана физичка удаљеност.

Крагујевчани су се, судећи по великом броју посета, ужелели књига.

Како би изашла у сусрет верним члановима библиотека је вратила старо радно време, које је важило пре ванредног стања па љубитељи књига могу да је посећују сваког радног дана од 8 до 19 часова.

Упркос новим технологијама, када се књиге читају у електронском облику, старом начину узимања књига у библиотекама остали су верни многи грађани.

Добра књига увек је прави избор у време доколице, тврде стручњаци.

Да су крагујевчани верни књизи говори податак да је на евиденцији Народне библиотеке „Вук Караџић“ више од 12 хиљада грађана.

Препорука надлежних да се у наредном периоду не организују манифестације на којима ће се окупљати велики број грађана условила је да до даљег неће бити књижевних вечери у простору Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *