Велики школски час традиционално у Шумарицама

Традиционалне октобарске свечаности и ове године организоване су кроз богате програме и манифестације.

Октох се наставља 17.октобра у Првој крагујевачкој гимназији, где ће наступити Градски камерни оркестар Шлезингер.

До 21. октобра, када ће у Шумарицама бити организована централна манифестација Велики школски час, Крагујевчане очекују још два концерта.

У ноћи између 20. и 21. октобра у Спомен парку Шумарице биће организовано Бдење .

Бдење почиње 20. октобра у 18 часова у Музеју 21. октобар када ће бити отворена документарна изложба “Суседи којих више нема, страдање Рома октобра 1941. године” аутора Кристине Јоргић, кустоса Музеја 21. октобар.

Под покровитељством Министарстава културе и информисања Републике Србије и града Крагујевца на Бдењу ће бити и промовисана драма “Нисам крив што сам жив” Ђорђа Милосављевића, која ће бити изведена на Великом школском часу у Шумарицама.

Градски камерни хор “Лицеум” и Крагујевачко певачко друштво СКЦ Крагујевац исте вечери од 20 часова и 30 минута одржаће концерт у оквиру Октоха.

Настављена је традиција манифестације “Доста су свету једне Шумарице” литерарно ликовног конкурса у коме учествују ученици основних и средњих школа из земље и региона.

Конкурс је отворен до 1. новембра а стручни жири који оцењује дечије радове доделиће девет новчаних награда.

Свечана додела награда за најуспешније учеснике конкурса биће организована 23. новембра.

Музеј 21. октобар у оквиру октобарских свечаности организовао је три радионице којима су се одазвали основци и средњошколци са темама Антиратне карикатуре, Експонат као уметнички доживљај.

Планирана је и тематска, историјска радионица намењена ученицима крагујевачких школа.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *