Велико интересовање за такмичење “Феликс 2019“

Институт за физику крагујевачког Природно математичког факултета организатор је Такмичења из физике, електронике и информатике под називом „Феликс 2019“.

За ово такмичење влада велико интересовање талентованих средњошколца из целе Србије.

Такмичење из физике, електронике и информатике „Феликс 2019“ које организује крагујевачки Природно-математички факултет окупиће талентоване средњошколце из Србије, а конкурс за учешће отворен је до краја новембра.

Број такмичара није ограничен, а задатак ученика биће да пронађу најбоља решења у оквиру понуђених области.

Пројектни задаци су електрокардиограф, метеоролошка станица, ветропарк, паметна ултразвучна капа, роботски телескоп, али и како сакупити сунчеву енергију.

Представљање пројекта планирано је у фебруару следеће године на крагујевачком Природно-математичком факултету, а најбољи радови биће награђени.

Пријављени тимови своје пројектне задатке реализују од 1. децембра 2019. до 31. јануара наредне године.

Током представљања пројектног задатка Комисија ће вредновати функционалност, разумевање физичких процеса, складност електронског и информатичко софтверског решења, као и иновативне идеје.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *