“Весели Шумадинци” сваког уторка у Заставиној башти

У Заставиној башти сваког уторка Удружење грађана и пензионера “Весели Шумадинци” за своје чланове организује дружење током целе године.

Поред чланова и гостију из других градова забавама присуствују и особе са инвалидитетом из удружења “Егал”.

Удружење грађана и пензионера “Весели Шумадинци” постоји већ дванаест година.

Чланови удружења окупљају се сваког уторка са циљем доброг дружења уз музику и забавни програм.

“Весели Шумадинци” имају добру сарадњу и са другим удружењима широм целе Србије па тако на својим забавама имају госте из других градова.

Поред забаве чланови Удружења организују и хуманитарне акције преко којих помажу суграђанима којима је помоћ најпотребнија.

Дружењима уторком у Заставиној башти присуствују и особе са инвалидитеом из Удружења “Егал”.

Захваљујући лепом дружењу уз причу и музику, деца која долазе на забаве имају осећај припадности друштву које некада нема довољно разумевања за особе са хендикепом.

Удружење планира и у наредном периоду да настави са организовањем забава уторком, лети у Заставиној башти док се преко зиме дружење наставља у ресторану “Морава”.

Наредне недеље гости ће бити фолклорно друштво из Јагодине које ће се представити културно уметничким програмом. “Веселе Шумадинце” до краја лета очекују и путовања у друге градове где ће се дружити са сличним Удружењима из Србије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *