Видан Папић гост емисије Суграђани

Уметник и професор Филолошко-уметничког факултета, Видан Папић, препознатљив је по бројним наградама и признањима, међу којима се издваја Светосавска награда за животно дело, која му је додељена за допринос развоју Универзитета у Крагујевцу.

Овај изузетан графички дизајнер, сликар и професор познат је и као велики љубитељ животиња.

У емисији Суграђани, која је на нашем програму уторком од 20 часова, говори о животној свакодневици и значајним догађајима током уметничког рада, Африци и неконвенцијалном начину живота.

На ФИЛУМ-у затичемо професора Папића, у малом кабинету, у коме ради са студентима.

На вратима учионица исписана позната имена светских улица у Паризу, Њујорку, Лондону.

Своје студенте оцењује као изузетно талентоване младе људе са којима је, како тврди, задовољство радити.

Оригинални начин предавања, сарадње са академцима, место члана Сената Универзитета и место редовног професора и проректора за уметничо и културно издаваштво крагујевачког Универзитета, препоручило је овог врсног педагога и за Светосавску награду, која му је додељена за животно дело.

Слободно време Папић проводи у друштву бројних животиња у Кутлову.

Ту су интересантне патуљасте козе, шетландски коњи, мачке, пси и јата украсне живине.

Свака животиња има своје име и своју причу.

Како каже, планира да направи Музеј апсурда на том простору.

Уметници ће, кад Музеј буде уређен, моћи да оставе своје радове.

Поред тога што је богата, биографија Видана Папића је и оригинална.

Дизајнирао је више од сто заштитних симбола и брендова за фирме, установе, рок саставе.

Био је дугогодишњи ликовни уредник листа Џубокс и Дечјих новина у Горњем Милановцу.

Аутор је више мултимедијалних промотивних филмова, од којих издваја „Брод будала“, којим је отворен Фестивал српског филма у Паризу и Чикагу.

Приватно је непосредан, интересантан и дружељубив, па га суграђани често могу видети у срдачним разговорима са пријатељима у култним крагујевачким кафанама и кафеима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Видан Папић гост емисије Суграђани”

  1. Katarina sve pohvale ta Vaše emijsije, ali zar VP…pa on je Svetosavsku nagradu dobio za vreme Nebojše Arsenijevića čiji je idolopoklonik. On je onaj sa snimka koji se skidao polunag u kabinetu i za nagradu dobio nagradu. Jedini koji ne ispunjava uslove za profesora na Filumu jer nema zvanje ni magistra, ni zvanje doktora nauka i FILUM je zbog toga u problemu i ukinuće mu se akreditacija. Primljen je preko veza i preko lobija Arsenijevića. Gleda u te ekrane a na računaru jedva da zna da pošalje mail. Pišete da je član Senata a nije, smenjen je jer bruka Univerzitet. Druži se iz interesa i sa interesnim grupama. Idealan za direktora Muzeja apsurda jer je sam prvoklasni primerak istog…Inače talentovan umetnik ali ništa više od toga !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.