Виртоузи на гитари

Наступом награђених учесника 48. Међународног такмичења Музичке омладине – Београд у дисциплини гитара, настављена је концертна сезона “Convivium Musicum 17/18”.

На концерту одржаном у Галерији Народног музеја публика је слушала композиције Родрига, Богдановића, Тареге и других.

Међународно такмичење музичке омладине – Београд већ скоро пола века окупља врхунске младе уметнике.

Ове године жири такмичења није доделио прву награду, али су свакако првопласирани такмичари наступили пред крагујевчанима.

Двадесетједногодишњи Вук Драгичевић из Новог Сада, студент треће године гитаре, вредно гради своју каријеру и носилац је многобројних признања.

На овогодишњем такмичењу му је додељена трећа, као и специјална награда у виду мајсторске гитаре, намењена за најбоље пласираног такмичара из Србије.

Рођени Тузланин, Санел Реџић, је своје високошколско образовање стекао у Вајмару на Музичкој академији “Франц Лист”, код еминетних професора гитаре.

На такмичењу у Београду је поред друге награде, освојио и награду публике, као и награду за најбоље изведено задато дело.

Санел иза себе има завидан број награда и признања, као и наступа на реномираним светским сценама.

Истиче се својим умећем и музичком зрелошћу, па не чуди што му многи музички критичари предвиђају блиставу светску каријеру.

Свој виртуозитет Санел је приказао и пред видно одушевљеном крагујевачком публиком.

Организатори концерта, Удружење грађана “Convivium Musicum”, су истакли да је сарадња коју су остварили са Међународним такмичењем Музичке омладине – Београд велика част, како за њих, тако и за град Крагујевац, чија је публика дан након београдске имала прилику да чује ове сјајне представнике нове гитарске генерације.

Извештава новинарка РТК Љубица Гужвић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *