Виртуелна шетња кроз двор кнеза Милоша

У свечаној дворани Старе скупштине представљена су два пројекта Народног музеја у Крагујевцу.

Реч је о сталној поставци о стварању модерне српске државности и виртуелној шетњи кроз двор кнеза Милоша, аутора Роксанде Алексић, кустоса историчара и Милоша Јуришића, археолога конзерватора.

Поводом 160. годишњице од ступања на престо кнеза Михаила, у свечаној дворани Старе скупштине, отврена је стална поставка о стварању модерне српске државе, а представљена је и виртуелна шетња кроз двор кнеза Милоша, аутора Роксанде Алексић, кустоса историчара и Милоша Јуришића, археолога конзерватора.

Пројекте Народног музеја у Крагујевцу је финансијски подржало Министарство културе и информисања.

Посетиоци су могли да се виртуелним путем врате у средину 19 века и прошетају кроз двор кнеза Милоша, који данас не постоји.

Сталну поставку о стварању модерне српске државности посетиоци ће моћи да виде сваког радног дана у Старој скупштини.

Имајући у виду актуелну ванредну ситуацију и мере које је прописао Кризни штаб града Крагујевца и Влада Републике Србије, број посетилаца у затвореном простору ограничен је на 30, уз поштовање свих препорука.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *