Више од 100 излагача на Сајму туризма

На Шумадија сајму данас је отворен десети Међународни сајам туризма и сеоског туризма, и шести продајни сајам Зимнице и домаће радиности, који под покровитељством града Крагујевца организује Градска туристичка организација.

Овогодишњи сајам туризма отворен је до 25. новембра.

У име Шумадија сајма излагачима и гостима добродошлицу је пожелео директор Зоран Недељковић, који је рекао да ова сајамска манифестација има велику традицију, и да Крагујевац има потенцијала да се развија у овој области.

Овогодишњи сајам окупља више од 100 излагача из Србије и земаља региона.

Своје понуде предствљају планински ценри, бањска лечилишта, као националне, регионалне и локалне туристичке организације.

У име Владе Републике Србије и ресорног министарства, Сајам је свечано отворила Вера Божић Трефалт помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација.

Већ шесту годину за редом, као саставни део ове манифестације, организује се и Сајам зимнице, где посетиоци могу да виде и пробају производе више од 40 домаћинстава из свих крајева Србије.

Шумадија и Поморавље нису препознатљиви само као атрактивна инвестициона локација, већ и као добра туристичка дестинација.

Последњих година туристичка привреда Србије бележи константан раст броја долазака туриста, посебно страних, као и броја ноћења.

У овој години број долазака већи је за 11,8 одсто у односу на исти период прошле године, а број ноћења за 12,9 одсто.

За Градску туристичку организацију сајам је прилика да се посетиоцима покаже све оно са чиме Крагујевац располаже, али и укаже на богатију историју, као и све бољу понуду сеоског туризма.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *