Водичка тура посвећена животу Јевреја у Крагујевцу

Водичка тура под називом „Јеврејско наслеђе“ организована је данас први пут.

У оквиру ове туре заинтересовани су могли да се упознају са местима на којима су живели, радили и страдали Јевреји, а посетили су и споменик Србима и Јеврејима стрељаним октобра 1941. године.

Инспирисани књигом „Јевреји у Крагујевцу“, аутора Станише Бркића и Миломира Минића, Градска туристичка организација Крагујевац организовала је водичку туру посвећену Јеврејском народу.

У оквиру туре говорило се о њиховом досељавању на наше просторе и суживоту два народа, а заинтересовани грађани обишли су места на којима су биле јеврејске трговине, ординације, верски и стамбени објекти.

Обилазак је завршен код Споменика стрељаним Србима и Јеврејима 20.октобра 1941.године.

У Градској туристичкој организацији Крагујевац кажу да ће „Јеврејско наслеђе“ бити увршћено у календар водичких тура од посебног значаја, које ће бити организоване више пута годишње.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.